УКЛАЊАЊЕ ДЕПОНИЈА ПО ОБОДУ ПАРКА „БУБАЊ“
7.11.2010

У оквиру пројекта „Уређење зелених површина у граду и на селу“, који остварује Волонтерски центар у Нишу, у партнерству са неформалном групом Кобра у Доњој Трнави, овог викенда одржана је акција чишћење дивљих депонија по ободу парка «Бубањ». Ова активност је успешно реализована под покровитељством Градске општине Палилула“ и уз подршку медијске „ЕКОполис мреже“, која је промотер планетарне еколошке кампање „Очистимо свет-CUW 2010“.

Градска општина Палилула је стартешки заинтересована за очување животне средине као и уклањање последица небриге људи – каже Бобан Микић, члана Већа општине Палилула. Један од простора који је у Граду неоправдано запостављен је и спомен парк «Бубањ» у насељу «Ледена стена». Наш циљ је био, да током ове активности дамо подршку младима и промовишемо улогу и значај невладиног сектора. Због тога смо овде са представницима невладиних организација као што су Волонтерски центар, неформанлна група «Кобре», «Зо Планет», «ЕКОполис», „Озелени и ти“. Управо млади људи, волонтери на најбољи начин показују да су онај део одговорног друштва који брине о свом животном окружењу.

По речима Милица Митровић, координаторке активности из Волонтерског центра, учесници акције „Уређење зелених површина у граду и на селу“ вредно су радили од 11:00 до 14:00 сати на расчишћавању дивљих депонија и постављању кућица за птице на локацији: Спомен парк „Бубањ“, у делу између ОШ „Бубањски хероји“ и специјалне школе „Бубањ“, из улице Бубањски Хероји у насељу „Ледена Стена“ градске општине Палилула.

Вредне руке наших младих суграђана у лепом сунчаном дану, сакупиле су велику количину отпада, претежно пластичне амбалаже али и кућног отпада који су несавесни грађани одложили где му место није.